• foto

Groep De Brauwer nv is een succesvol familiebedrijf, dat reeds 4 generaties lang ervaring in deze sector heeft opgebouwd en deze vaardigheden doorgeeft aan haar gespecialiseerd en gemotiveerd team. Dit team bestaat uit een twintigtal flexibele werknemers die steeds ten dienste staan van haar leveranciers en klanten.

Wekelijks worden er zo’n vierenveertigduizend varkens geslacht met de modernste technieken.


De varkens worden geklasseerd naar de wensen en de kwaliteitsvereisten van de klanten.

   

Groep De Brauwer nv neemt ongeveer 18 % van de totale exporthandel in verse varkenshelften van België voor haar rekening.  Door de jaren heen heeft Groep De Brauwer nv een duurzame relatie met haar klanten opgebouwd waarbij klantentevredenheid op de eerste plaats komt.  Dit kan alleen maar door hun verwachtingen voor 100 % in te vullen.  Kwaliteit en service staan daarom hoog in het vaandel naast een sterke competitieve prijs.  De strengste hygiënenormen worden dan ook steeds gerespecteerd.  Het behalen van kwaltietislabels zoals bv. FEDIS, HACCP, BRC en CERTUS (QS) bevestigen deze mentaliteit, die er heerst bij elke schakel van het productieproces (zie ook rubriek Kwaliteitslabel). 

 

Groep De Brauwer levert binnen de EU aan klanten in diverse landen.  Export buiten de EU behoort tevens tot de mogelijkheden. 

 

 

top
Groep De Brauwer nv
Niet alleen de klant wordt door Groep De Brauwer nv geïnformeerd, maar ook de leverancier zodat hij – net als de klant – in de eerste plaats tevreden is. Groep De Brauwer nv ontwikkelde namelijk als een van de eerste in België een programma dat online de slachtresultaten aan haar leveranciers voorschotelt. Naast de voorstelling van de algemene slachtinfo, opgelegd door IVB, wordt ook nog bijkomende info met betrekking tot afgekeurde, flauwe of lichte varkens, afwijkingen aan varkens en het aantal afgekeurde organen (longen en levers) aan de leverancier meegedeeld.

Met deze info wil Groep De Brauwer nv haar vaste leveranciers informeren en hen de mogelijkheid bieden hun produktieproces bij te sturen zodat dit een win-win situatie oplevert voor beide partijen, namelijk een kwalitatief hoogstaand varken.
 

Onze troeven kort samengevat:

 

  •  Kwaliteitsvolle producten (rubriek producten), geselecteerd volgens de specificaties van de klant.
  • Eigen vervoer levende varkens
  • Onze ligging (aankoop in een straal van 60 km)
  • Rechtstreeks contact met leveranciers
  • Transparantie en duidelijke communicatie
  • Gedetailleerde opvolging van de geslachte varkens (rubriek slachtinfo)
  • Meer dan 30 jaar ervaring

 

top

 

 

 

Alfred De Brauwer zette reeds in 1920 de bakens uit voor de - vandaag nog steeds - bloeiende varkenshandel


In 1983 stichtte Jacques De Brauwer, de jongste zoon van Julien de Brauwer de "Groep De Brauwer nv" samen met zijn echtgenote Nicole. Deze bouwden het bedrijf uit tot een groep van 150 miljoen € omzet en ruim 1 miljoen slachtingen per jaar. 

 

Eind 2013 werd beslist een structurele samenwerking aan te gaan met Groep Danis, een familiaal bedrijf actief in de agro-industrie gevestigd te Koolskamp.  Groep Danis is in België marktleider in de productie van vleesvarkens.  Jacques De Brauwer, echtgenote Nicole en dochter Julie blijven actief in de zaak. Hiermee komt de vierde generatie aanzet en zorgt de intussen 30 jaar lange ervaring voor een nog betere kwaliteit, betere resulaten en een snellere service. 

 

 In juli 2013 volgt de acquisitie van Exportslachthuis De Coster in Ruiselede.  Deze acquisitie laat Groep De Brauwer toe de slachtcapaciteit aanzienlijk op te drijven. 

 

De slogan van Groep De Brauwer nv “High Quality Meat from Belgium”
IS én BLIJFT bij deze verzekerd, VANDAAG maar ook MORGEN!

toptop